Connect with us

SHOWBIZ

Rodne i rasne promjene Oskara

Objavljeno

 


Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka koja dodjeljuje prestižni Oskar, redovno kritikovana da ima suviše muškaraca i bijelaca, saopštila je spisak 842 imena pozvanih da se pridruže toj instituciji, u kojoj će biti 50 odsto žena i 20 odsto ljudi raznih manjina.
Među novim članovima nalaze se Lejdi Gaga, Žan-Luj Trentinjan i Žozijan Balasko. Na spisku se nalaze i Sterling K. Braun, Vinston Djuk i Letisija Rajt.

Očekuje se da će svi kandidati na spisku prihvatiti članstvo i to je prvi put u istoriji Akademije da se regrutuje 50 odsto žena. Prošle godine ih je bilo 49 odsto.
Akademija je posljednjih godina kritikovana zbog elitizma i nedostatka rasne i etničke raznovrsnosti.

Ta kulturna institucija je od tada uvela novine i promjene, među kojima je pomijeranje datuma dodjele Oskara, kao i skraćivanje ceremonije za koju su mnogi smatrali da traje suviše dugo.

Izvor: Danas, Beta

SHOWBIZ

“Prijatelji” se vraćaju u ekskluzivnom HBO Max specijalu!

Objavljeno

 

“Prijatelji”, jedna od najpopularnijih humorističnih serija, vraća se u ekskluzivnom specijalu na HBO Max. (više…)

Nastavite čitati

SHOWBIZ

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

Objavljeno

 

Od

Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab. (više…)

Nastavite čitati

SHOWBIZ

OVO SU DOBITNICI OSKARA Nagradu za najbolji film prvi put dobilo ostvarenje koje nije na engleskom

Objavljeno

 

Sinoćna 92. po redu dodjela Oskara bila je u bojama zastave Južne Koreje i reditelja Bong Džun Hoa koji je otišao kući sa najvećim brojem nagrada, ujedno i sa glavnom, koja mu je pripala za film “Parasite”. (više…)

Nastavite čitati

U trendu