Connect with us

SPORT

Umičević: Hvala prijateljima iz Srbije

Objavljeno

 


Delegacija Rukometnog saveza Republike Srpske u sastavu: Marinko Umičević (predsjednik) te Staša Košarac, Boris Jerinić, Vladimir Branković (članovi UO RS RS) i Darko Savić (predsjednik Nadzornog odbora) nedavno je u Beogradu imala konstruktivan sastanak sa rukovodstvom Rukometnog saveza Srbije kojeg su činili predsjednik Božidar Đurković i član UO Milan Đukić.
Ovom prilikom je, između ostalog, dogovoreno da se 21.i 22. decembra tekuće godine održi Sversrpki kup za rukometaše, i to na Palama na kojem treba da nastupi banjalučki Borac, dobojska Sloga, Vojvodina iz Novog Sada i šabačka Metaloplastika.

„Više sam nego zadovoljan održanim sastankom u Beogradu. Ovom prilikom želio bih najiskrenije da se zahvalim našim sportskim prijateljima iz Srbije, prije svih prvom čovjeku srpskog rukometa Božidaru Đurković, na velikoj spremnosti kako će u svim segmentima pomoći rad Rukometnog saveza Srpske“, naglasio je Marinko Umičević, prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj na danas održanoj konferenciji za medije.

Kada je riječ o organizaciji Svesrpskog kupa ranije je bilo predviđeno da se održi u Doboju, ali se zbog dobro poznatog razloga od toga odustalo. S toga je na kraju dogovoreno da se odigra na Palama gdje će domaćin biti Rukometni klub Slavija na čelu sa predsjednikom Stašom Košarcem koji je ujedno i član Upravnog odbora Saveza Republike Srpske i predsjednik Međunarodne komisije.

– Zbog problema sa dvoranom odustalo se od Doboja i jednoglasno smo se složili da to budu Pale. Biće to prilika i za popularizaciju rukometa na ovim prostorima, i siguran sam da smo povukli pravi potez. Takođe, želim da napomenem kako smo se dogovorili da i rukometašice igraju Svesrpski kup – dodao je Umičević.

Prvi čovjek rukometa Republike Srpske ali i BiH osvrnuo se potom na probleme u ovom popularnom sportu na nivou BiH za koje je rekao da su potpuno nepotrebni i da dolaze redovno iz redova predstavnika hrvatskog naroda koji se nalaze u Upravnom odboru. Kao što je poznato nedavno je dogovoren početak Premijer lige za rukometaše i rukometašice u čemu velike zasluge pripadaju Marinku Umičeviću, ali sve to nekom ne odgovara.

Marinko Umičević je sa ponosom istakao kako je muška kadetska reprezentacija Republike Srpske nedavno trijumfovala na jakom mneđunarodnom turniru u Bijeljini na kojem su kadetkinje zauzele vrlo dobro treće mjesto.

Reklama

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu