Connect with us

ŽIVOTNA SREDINA

Harison Ford o klimatskim promjenama: 30 godina samo pričamo… a kuća nam gori

Objavljeno

 


Legendarni glumac Harison Ford govorio je na pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, na Samitu o klimatskim promjenama svjetskih lidera, o potrebi da zaštitimo prašume.
Tom prilikom je rekao da su „mladi ljudi koji su ljuti i koji su organizovani ključ za uspješnu borbu protiv klimatskih promjena“, kao i da su gomile mladih aktivista spremne da spasu kišne šume i planetu ako bi im se svjetski lideri „sklonili sa puta“.

Ford je govorio u svojstvu potpredsednika neprofitne organizacije za zaštitu životne sredine „Conservation International“ i zatražio je da konačno spasimo prašume, a ne samo da razgovaramo o o tome.

„Govorimo o tome da spasimo Amazon 30 godina. Još uvijek razgovaramo o tome. Najveća kišna šuma na svijetu, Amazon, presudna je za svako rješenje klimatskih promjena zbog svog biodiverziteta, slatke vode, vazduha koji udišemo, zbog našeg morala. I zapaljena je. Kada gori soba u vašoj kući, vi ne kažete da gori soba u vašoj kući, već kažete da gori vaša kuća, a mi imamo samo jednu kuću”, rekao je legendarni glumac.

Izvor: BIZLife

ENERGETIKA

Lideri G20 će odrediti cilj ograničavanja zagrijavanja

Objavljeno

 

Lideri Grupe 20 najbogatijih zemalja svijeta poručiće ovog vikenda da se moraju preduzeti hitni koraci kako bi se održao cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stepeni Celzijusa, navodi se u nacrtu saopštenja. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Park prirode „Orjen“: Bogatstvo endemičnih vrsta i šansa za razvoj turizma

Objavljeno

 

Područje Orjena kod Trebinja, koje je Vlada Republike Srpske proglasila Parkom prirode, bogato je stanište endemičnih biljnih i životinjskih vrsta, a, osim izuzetnog ekološkog značaja, predstavlja veliki turistički potencijal ovog grada i cijele Republike Srpske. (više…)

Nastavite čitati

ŽIVOTNA SREDINA

Apel za zabranu gradnje MHE: Leondardo DiCaprio protiv Vlade FBiH

Objavljeno

 

Globalnom apelu koji je upućen Federaciji BiH za zabranu izgradnje mini hidrocentrala pridružio se i poznati glumac Leonardo DiCaprio, koji je već godinama aktivan kao okolišni aktivista. (više…)

Nastavite čitati

U trendu