Connect with us

PRAVO

I SEKS je povreda na radu – kompanija da plati odštetu za smrt

Objavljeno

 


Sud u Parizu presudio je da je kompanija dužna da isplati odštetu porodici svog radnika koji je na službenom putu u hotelskoj sobi preminuo, posle seksa sa neznankom i da je to nesreća na radu.

Poslodavac je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putu, zaključio je sud u Parizu, pa tako i za infarkt koji se dogodi tokom usputnog seksualnog odnosa u hotelskoj sobi sa neznankom.

Upravo je takav slučaj Ksavijera X, koji je bio zaposlen u francuskoj kompaniji TSO koja se bavi gradnjom i održavanjem železničkih pruga.

Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu, pa je kompanija dužna da isplati odštetu porodici preminulog Ksavijera.

Kompanija se na sudu držala argumenta da njihov zaposleni u hotelskoj sobi s neimenovanom gošćom nije obavljao svoj posao, već se bavio vanbračnim seksualnim odnosom s neznankom.

Taj nesrećni smrtni slučaj dogodio se 2013. u centralnoj Francuskoj dok je Ksavijer X. bio na poslovnom putu, prenosi BBC.

Reklama

Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mestu.

Kako su objasnili, seksualna aktivnost normalan je deo životnih aktivnosti, „baš kao što je to tuširanje ili hrana“. Sud u Parizu saglasio se s tim mišljenjem.

Izvor: N1/Fonet

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu