Connect with us

OSTALO

Porasla neto dobit kompanije BMW za 11,5 odsto

Objavljeno

 


Proizvođač automobila BMW saopštio je danas da je neto dobit porasla za 11,5 odsto, odnosno 1,55 milijardi evra u trećoj četvrtini, u odnosu na isti period prošle godine.

Tome je najverovatnije doprinijela obnovljena linija modela i to što nije bilo poremećaja na tržištu automobila izazvanog problemima sa dizel automobilima, kao što se dogodilo prošle godine, prenosi AP.

Kompanija sa sjedištem u Minhenu istakla je da je došlo do velikog povećanja prodaje sportskih vozila Ks3 i Ks4 tokom prvih devet mjeseci, a kako se navodi, profit je porastao uprkos većoj potrošnji na nove tehnologije, poput električnih vozila.

Kako se navodi, zarada BMV-a u tzrećem kvartalu 2018. godine bila je poremećena zbog poremećaja na tržištvu nastalog problemima sa sertifikovanjem dizel automobila po novim pravilima o emisijama, što je dovelo do poremećaja cena i snabdevanja.

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu