Connect with us

OSTALO

Tesla predstavio futuristički električni pickup “Cybertruck”

Objavljeno

 

Šef Tesle Elon Musk predstavio je futuristički električni pickup. Vozilo nazvano “Cybertruck” ima neobičan trokutasti oblik, koji više podsjeća na borbeni mlaznjak nego na klasični pickup. Musk je kazao da vozilo može prenijeti više od 1,7 tona težine u stražnjem dijelu kamiona i postići 0,60 mph u samo 2,9 sekundi (oko 100 km/h). U videu Tesla je pokazao kako pickup ubrzava brže od Porschea 911.

Početna cijena Tesle prilično je niska i iznosi nešto manje od 40.000 dolara (nešto manje od 36.000 eura).

Tijelo je izrađeno od ekstra tvrdog nehrđajućeg čelika, rekao je Musk. Kako bi pokazao koliko je robusan, glavni Teslin dizajner Franz von Holzhausen udario je u vrata automobila čekićem, ne ostavljajući vidljivo udubljenje. Međutim, demonstracija snage prozora pošla je po zlu: staklo je puklo kad je Holzhausen bacio metalnu kuglu na njega.

Malo je vjerovatno da će Teslin pickup uskoro naći na putevima: obično traje nekoliko godina od ideje o novom modelu do početka proizvodnje. Trenutno se tvrtka priprema za pokretanje kompaktnog SUV modela Y i električne poluprikolice.

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

ENERGETIKA

Lideri G20 će odrediti cilj ograničavanja zagrijavanja

Objavljeno

 

Lideri Grupe 20 najbogatijih zemalja svijeta poručiće ovog vikenda da se moraju preduzeti hitni koraci kako bi se održao cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stepeni Celzijusa, navodi se u nacrtu saopštenja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu

© 2023 Privrednik. Sva prava zadržana. Developed by adsoft.