Connect with us

TRŽIŠTA

Tesla povlači 435.000 automobila u Kini

Objavljeno

 


Tesla

Američki proizvođač električnih automobila Tesla povući će više od 435.000 vozila u Kini kako bi riješio problem sa bočnim gabaritnim svjetlima, saopštila je kineska uprava za regulaciju tržišta.

Kompanija Tesla će ažurirati softver da bi riješila problem, navodi se u saopštenju i precizira da se ažuriranje odnosi na 142.277 automobila Modela 3 i 292.855 Modela Y.

Ovo je šesti opoziv koji je kompanija izvršila u Kini u ovoj godini, nakon posljednjeg povlačenja više od 80.000 automobila prošle nedjelje.

Teslina maloprodaja u Kini skoro se udvostručila u periodu od 1. do 27. novembra u odnosu na godinu dana ranije, pokazali su brokerski podaci, nakon što je kompanija snizila cijene za Model 3 i Model Y, istovremeno nudeći podsticaje, prenio je Međunarodni kineski radio.

sputniknews.com

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu