Connect with us

SPORT

Domaćinu „desetka“ za organizaciju Svesrpskog kupa

Objavljeno

 


Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske čistom desetkom ocijenio je organizaciju Svesrpskog kupa koji je minulog vikenda odigran u Palama.

Domaćini ove sportske manifestacije koja sve više dobija na značaju bili su opština Pale na čelu sa načelnikom Boškom Jugovićem te Rukometni klub Slavija iz Istočnog Sarajeva koju uspješno vodi predsjednik Staša Košarac.

– Mora se odati veliko priznanje Staši Košarcu i Bošku Jugoviću kao i njihovim najbližim saradnicima. Zaista su bili više nego odlični domaćini tokom dvodnevnog održavanja Svesrpskog kupa i za sve su itekako zaslužili čistu desetku – istakao je Marinko Umičević.
Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske zahvalnost je uputio i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i premijeru Radovanu Viškoviću koji su podržali ovo takmičenje.

– Teško da bismo na ovakav način organizovali Svesrpski kup da nam nisu pomogli gospođa Željka Cvijanović koja je bila i pokrovitelj manifestacije i dugujemo joj veliko hvala. Isto se to odnosi i na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića koji je otvorio manifestaciju i samim tim dao veliki značaj ovom takmičenju. Zahvalnost ide i prema svima onima koji su bili uz ovu važnu manifestaciju među kojima je bio i naš genaralni sponzor kompanija m:tel, Elektrodistribucija Pale i drugi – dodao je Umičević.

Zadovoljstvo dobrom organizacijom nisu krili ni u Rukometnom savezu Srbije čiju je delegaciju predvodio Božidar Đurković.

– Pohvalio bih sve one ljude koji su se bavili organizacijom Svesrpskog kupa. Tu prije svega mislim na predsjednika RS Republike Srpske Marinka Umičevića, pa našeg sjajnog domaćina i ujedno predsjednika RK Slavija, Staše Košarca i svih drugih koji su sve ovo organizovali na najvećem mogućem nivou na čemu mogi mnogi da im pozavide – naglasio je Božidar Đurković, predsjednik Rukometnog saveza Srbije.

Reklama

Tokom dva dana takmičenja u dvorani „Peki“ je prikazan dosta dobar rukomet. Posebno je viđena kvalitetna finalna utakmica u kojoj je Vojvodina iz Novog Sada, poslije boljeg izvođenja sedmeraca, savaladala Borac m:tel sa 25:24 te su i četvrti put uzeli pobjednički trofej. Ništa manje nisu razočarali ni šabačka Metaloplastika kao i domaća Slavija koja je bila pojačana sa nekoliko rukometaša Leotara iz Trebinja.

U svakom slučaju bio je ovo istinski rukometni praznik u Palama.

Naredni Svesrpski kup biće odigran 2020. godine u Istočnom Sarajevu kada će biti otvorena nova sportska dvorana.

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu