Connect with us

SPORT

Sabor omladinskog rukometa

Objavljeno

 


Prvi Sabor omladinskog rukometa kojeg organizuje Rukometni savez Republike Srpske održaće se u subotu, 11. januara u Banjaluci. Na ovoj manifestaciji nastupiće gotovo 600 djevojčica i dječaka iz cijele Republike Srpske koji su rođeni 2002/2003, 2004/2005, 2005/2007. i 2008/2009. godište, a koji dolaze iz: Banjalučko-Prijedorske regije te Bijeljinsko-Dobojske i Herecgovačko-Romanijske regije.
– Odlučili smo da u čast Republike Srpske, a povodom 9. januara Dana Republike Srpske, organizujemo Sabor omladinskog rukometa. Na ovogodišnjem premijernom okupljanju nastupiće blizu 600 onih najmlađih koje će pratititi naši treneri kako bi izabrali one najbolje za reprezentativne selekcije Srpske. U svakom slučaju se nadamo da će ovaj Sabor postati tradicionalan, a to je želja svih nas – poručio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je mnogo toga dobrog uradio za dobrobit ovog popularnog sporta.

Svečano otvaranje previđeno je za 9.15 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ u kojoj će nastupiti djevojčice i dječaci rođeni 2002/03. i 2004/05. (prva utakmica počinje u 9.30 časova). Ostala godišta (2006/07. i 2008/09.) igraće u dvorani „Centar“, a početak prvog susreta planiran je za 10.30 časova.

– Uputili smo dopis nadležnim institucijama za Sabor i pokrovitelji bi trebali biti gospođa Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i nadamo se njihovom dolasku na ovu manifestaciju baš kao i dolazak našeg gradonačelnika Igora Radojičića. Želim da naglasim kako će promoter biti Bojan Ljubišić, golman Borac m:tela dok će uz nas biti i ostali članovi RK Borac m:tel kao i rukometašice Borca – dodao je Umičević.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, Marinko Umičević istakao je kako će Tvornica obuće „Bema“ snositi troškove noćenja za 120 njamlađih iz Hercegovine. Takođe je napomenuo kako je Savez, kojeg on uspješno vodi, obezbijedio ručak i sve ostalo što je potrebno za učesnike premijernog izdanja Sabora omladinskog rukometa.

Uz podršku Kabineta predsjednice Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, Grada Banjaluka i Sportskog centra „Borik“, treba spomenuti i sponzore, a to su: Kompanija M:tel i Tvornica obuće „Bema“, a medijski sponzori su Elta TV i Simić TV.

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu