Connect with us

OSTALO

SAMSUNG LANSIRAO NOVU LINIJU WIND-FREETM KLIMA UREĐAJA NA BAZI VJEŠTAČKE INTELIGENCIJE

Objavljeno

 


Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. i zvanično je lansirala potpuno novu liniju zidnih klima uređaja sa R32 rashladnim sredstvom nove generacije, jedinstvenom Wind-Free™ tehnologijom hlađenja i novim opcijama pametnog upravljanja uređajima.

„Nova linija uređaja potvrđuje dosljednost kompanije Samsung u predstavljanju vodećih proizvoda za hlađenje i grijanje, sa prepoznatljivim dizajnom i inteligentnim opcijama koje olakšavaju svakodnevni život“, izjavio je Xavier Feys, potpredsjednik sektora pretprodaje, razvoja poslovanja i korisničkih usluga u SEACE.

„Nova ponuda klima uređaja za 2020. godinu nudi korisnicima još bolje iskustvo i veći komfor u zatvorenom prostoru, kao i povećanu energetsku efikasnost zahvaljujući naprednoj Wind-FreeTM tehnologiji hlađenja i novom Digital Inverter Boost kompresoru.“

WIND-FREETM TEHNOLOGIJA HLAĐENJA
Samsung je 2017. godine predstavio prvi zidni klima uređaj sa Wind-FreeTM tehnologijom, koja podrazumijeva hlađenje u tri koraka. U prvom koraku se u režimu za brzo hlađenje temperatura brzo smanjuje,a zatim se pokreće opcija za smanjenje vlažnosti vazduha. U trećem koraku, nakon postizanja željene temperature, aktivira se Wind-Free™r ežim koji održava željeni intenzitet hlađenja i pruža ugodan boravak u prostoriji.

U Wind-FreeTMrežimu svjež vazduh lagano i ravnomjerno izlazi kroz hiljade mikro-rupica, stvarajući osjećaj „mirujućeg vazduha“, i idealnu atmosferu za rad ili odmor, bez neprijatnog puhanja iz klima uređaja.

PAMETAN RAD
Novi zidni klima uređaji optimizuju postupak hlađenja. Uz pomoć funkcije automatskog prilagođavanja komfora putem vještačke inteligencije (AI Auto Comfort) korisnicima je omogućeno efikasnije korištenje klima uređaja. AI Auto Comfort analizira uslove u prostoriji, željenu temperaturu i načine hlađenja, kao i spoljašnju klimu, kako bi automatski odabrao najprikladniji način rada uređaja.

Reklama

Putem aplikacije Samsung SmartThings ovi uređaji se mogu daljinski kontrolisati. Tako je omogućeno uključivanje i isključivanje jedinice, biranje željenog načina hlađenja, zakazivanje određenih radnji i praćenje potrošnje električne energije – jednim dodirom. Dodatno,zahvaljujući Bixby, Samsungovoj aplikaciji za upravljanje glasom, korisnici mogu da putem svog pametnog telefona jednostavno kažu klimi kako žele da radi.

VEĆA ENERGETSKA EFIKASNOST
Nova generacija koristi Samsungov inovativni energetski efikasan kompresor Digital Inverter Boost koji omogućuje održavanje željene temperature, bez učestalog uključivanja i isključivanja uređaja, što kao rezultat ima manju potrošnju električne energije.

Osim toga, uređaj ima ugrađeni senzor za otkrivanje pokreta (MDS) koji prati kretanje korisnika i detektuje kada nema nikoga u prostoriji, te automatski mijenja podešavanja klima uređaja i prebacuje ga na standby režim. Uređa jWind-FreeTM Elite dolazi sa najboljim performansama u ovoj seriji i ima A+++ oznaku energetskog stepena, u pogledu koeficijenta sezonske efikasnosti za grijanje (SCOP) i hlađenje (SEER), što je najviša energetska ocjena u Evropi.

PONUDA PROIZVODA
Samsungova nova zidna linija klima uređaja sa rashladnim sredstvom R32 dostupna je od prvog tromjesečja 2020. u verzijama Split (RAC) i Multi Split (FJM).

Izvor: business-magazine.ba

Reklama

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu