Connect with us

OSTALO

Višković: Ograničenje količine robe široke potrošnje

Objavljeno

 


Republički štab za vanredne situacije će danas donijeti mjeru o ograničenju količine robe široke potrošnje koju može da kupi jedno lice, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske i komandant Štaba Radovan Višković.

Višković je rekao da je riječ o mjeri o maksimalnoj količini koju će moći jedno lice da kupi u trgovini.

On je naveo da se to odnosni na brašno, ulje, šećer, so i ostale količine potrepštine, te da će količina brašna biti ograničena na deset kilograma.

– Ne treba da se prave kućne zalihe, gomila roba i pravi nestašica – rekao je Višković i dodao da će Vlada Srpske sa Vladom Srbije ići u nabavku većih količina pšenice, ulja, soli, šećera.

Naveo je da u ovom momentu u Srpskoj ima dovoljne količine osnovnih životnih namirnica, ali da će se ići u nabavku većih količina.

Izvor: RTRS

Reklama

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu