Connect with us

TRŽIŠTA

Ko je kupio hotel na Vlašiću za 9,5 miliona KM

Objavljeno

 


Kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je u februaru ove godine da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.
Kompanija je obavještenje o prodaji objavila na Zagrebačkoj berzi, a vijest je tada izazvala mnogo pažnje, kako je ranije objavio BiznisInfo.

No, tada nije bilo poznato ko je kupac koji je za firmu Winter, odnosno za hotel na Vlašiću platio 9,5 miliona KM.

Na osnovu ažurirane baze sudskog registra u kojem su navedena vlasništva nad kompanijama, sada se vidi da je kupac BMK INVEST iz Semizovca čiji je vlasnik poznati sarajevski biznismen Mujo Selimović.

Porodica Selimović upravlja Sarajevskom pivarom a vlasnici su lista Oslobođenje i O kanala.

Preuzimanje 100 posto udjela

Podsjetimo da su 13.02.2020. godine u Sarajevu Stanovi Jadran prodali poslovni udio u visini od 89 posto temeljnog kapitala u društvu Winter Privredno društvo za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Travnik.

Reklama

Kako se dalje navodi, Winter d.o.o. vlasnik je nekretnine na planini Vlašić, Bosna i Hercegovina, u naravi Hotel Blanca Resort & Spa. Financijska vrijednost sklopljenog kupoprodajnog ugovora iznosi 8.455.000 KM.

Predsjednik Nadzornog odbora, Jeličić Purko Miroslav, kao imatelj preostalog poslovnog udjela u visini od 11 posto temeljnog kapitala društva Winter d.o.o. također je sklopio kupoprodajni ugovor za prodaju svog poslovnog udjela s istim kupcem. Finansijska vrijednost sklopljenog kupoprodajnog ugovora iznosi 1.045.000 KM. Time je prodano ukupno 100% društva Winter d.o.o. za ukupni iznos od 9.500.000 KM.

Biznisinfo

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu