Connect with us

TRŽIŠTA

U Hrvatskoj se osniva investicioni fond za ulaganje u bitcoin

Objavljeno

 


Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo društvu Grifon Asset Management za upravljanje alternativnim investicionim fondovima iz Osijeka osnivanje i upravljanje otvorenim alternativnim investicionim fondom s privatnom ponudom Passive Digital Asset.

Kako je saopšteno iz regulatorne agencije, Fond se osniva kao otvoreni alternativni investicioni fond s privatnom ponudom za ulaganje u kripto imovinu – specijalizovan za ulaganje u bitcoin.

Investitori mogu biti osobe koje se u skladu sa zakonom koji uređuje tržište kapitala smatraju profesionalnim ulagateljima ili se na vlastiti zahtjev mogu tretirati kao profesionalni ulagači te kvalifikovani ulagatelji. U razdoblju početne ponude uplatu početnog iznosa ulaganja moguće je izvršiti u novčanim sredstvima ili unosom imovine, ali isključivo unosom bitcoina.

Indikator.ba

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu