Connect with us

TRŽIŠTA

Epl blizu tržišne kapitalizacije od dva biliona dolara

Objavljeno

 


Indeks Nasdak Kompozit je ojačao juče nakon što se kompanija Epl primakla na korak do 2,0 biliona dolara tržišne kapitalizacije, javlja Rojters.

Indeksi Njujorške berze S&P 500 i Dau Džons ostaliu su uglavnom na nepromijenjenom nivou poslije izvještaja o krhkom oporavku američkog tržišta rada.

Nasdak Kompozit je u 10:08 časova po istočnoameričkom vremenu bilježio dobitak od 61,59 bodova ili 0,56 odsto, dostižuću nivo od 11.073,82 poena.

Akcija Epla je skočila za 1,6 procenata, na oko 457 dolara, nakon što je proizvođač ajfona saopštio da priprema niz pretplatničkih paketa za svoje digitalne usluge. Akcija Epla je trenutno za samo 10 dolara ispod nivoa koji joj je potreban da bi kompanija stigla do tržišne kapitaizacije od dva biliona dolara.

Industrijski indeks Dau Džon je skliznuo na prepodnevom trgovanju za 10,02 poena ili 0,04 odsto, na 27.966,82 boda, a S&P 500 je napredovao za 2,10 poena ili 0,06 procenata, na 3.382,45 poena.

Tanjug

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu