Connect with us

TRŽIŠTA

Bitkoin dosegao maksimum svih vremena

Objavljeno

 


Cijena bitkoina je po drugi put ove nedjelje skočila iznad nivoa od 48.000 dolara.

Time je dostigla novi maksimum svih vremena, a banka Njujork Meloun saopštila je da će pružati kastodi usluge za digitalnu imovinu.

Najvrednija kriptovaluta na svijetu postigla je danas novi rekord od 48.297 dolara na jutrošnjem trgovanju u 8.30 po istočnoameričkom vremenu, prema podacima sa portala KoinDesk.

Prethodno se trgovao u porastu od preko sedam posto, na oko 47.913 dolara, prenosi CNBC.

Njujorška banka Meloun, najstarija američka banka i vodeći kastodi provajder, najavila je danas da će početi s finansiranjem bitkoina i drugih kriptovaluta.

Dodala je da će s vremenom omogućiti trgovanje kripto-imovinom putem iste finansijske mreže koju trenutno koristi za tradicionalnije hartije od vrijednosti kao što su američke državne obveznice i akcije.

Reklama

Tanjug

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu