Connect with us

SPORT

Banjaluka rekla svoje: Marinku Umičeviću nagrada za životno djelo

Objavljeno

 


Marinko Umičević dobitnik je nagrade za životno djelo za 2020. godinu, a koje se dodjeljuje u sklopu Izbora najboljih sportista Banjaluke. Nema sumnje da je Stručni žiri donio pravednu odluku, jer se radi o čovjeku koji je odgovorna osoba koja pomaže gotovo 30 sportskih klubova u gradu na Vrbasu. Izuzetan je sportski radnik koji može da posluži za primjer drugima i čega god se prihvatio ostavio je iza sebe istinske rezultate i dubok trag.
– Zahvaljujem se ljudima koji su me predložili za ovo laskavo priznanje, ali i ljudima koji me stalno zovu i čestitaju. Nisam ni svjestan koliko je to bitna i velika nagrada, i zaista se svima najiskrenije zahvaljujem. Želim da kažem da ću se i dalje truditi da radim kao što sam i dosad radio za dobrobit sporta i sportista, i moramo svi da se borimo za bolje sutra sporta Banjaluke – rekao je Marinko Umičević.
Treba naglasiti kako Marinko Umičević obavlja nekoliko značajanih sportskih funakcija. Tako je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske kojeg je preporodio, a ujedno je prvi čovjek Rukometnog saveza BiH i za njegovog mandata „A“ muška reprezentacija BiH je izborila plasman na Prvenstvo Evrope. Predsjednik je Saveza košarke u kolicima Republike Srpske, prvi čovjek je Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ koji je najtrofejniji klub na ovim prostorima, pa možda i šire. Potpredsjednik je RK Borac m:tel, član Upravnog odbora Kuglaškog kluba Borac i Bokserskog kluba Slavija, dok je član Olimpijskog komiteta BiH i predsjednik komisije za marketing i učesnik je mnogobrojnih humanitarnih manifestacija.
Kada se sve ovo sagleda onda treba naglasiti da je Marinko Umičević potpuno zaslužio nagradu za životno djelo u svojoj Banjaluci.

PP

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu