Connect with us

TRŽIŠTA

Bitcoin ojačao nakon nove Maskove objave

Objavljeno

 


Bitcoin je dostigao najveću vrijednost u prethodne dvije sedmice od blizu 40.000 dolara nakon što je šef Tesle Ilon Mask na Twitteru odbacio kritke na račun svog uticaja na tržište i rekao da bi njegova firma mogla ponovo da počne da koristi ovu digitalnu valutu.

Bitcoin je značajno ojačao od kada je kompanija Tesla u februaru uložila 1,5 milijardi dolara u kupovinu ove valute i objavila da će primati bitcon kao sredstvo plaćanja za svoje automobile.

Mask je kasnije saopštio da Tesla neće primati bitcoin jer se za njegovo „rudarenje“ troši previše energije, čime se doprinosti klimatskim promjenama.

„Kada bude potvrđeno da `rudari` koriste razumu količinu čiste energije (oko 50 odsto), sa pozitivnim trendom za budućnost, Tesla će ponovo odobriti transakcije u bitcoinu“, napisao je juče Mask.

Bitcoin je ojačao za preko devet procenata nakon te objave i u Aziji dostigao vrijednost od 39.932, 92 dolara.

Preuzeto: Nezavisne novine

Reklama
Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu