Connect with us

TRŽIŠTA

Rusija Njemačkoj: Sertifikujte Sjeverni tok 2 prije isteka roka

Objavljeno

 


Predstavnik Rusije za odnose s Evropskom unijom Vladimir Čižov pozvao je njemačke vlasti da sertifikuju gasovod Sjeverni tok 2 prije isteka roka 8. februara, izvijestila je novinska agencija RIA.

Čižov je, prema navodima ruske agnecije, poručio njemačkim regulatorima da bi taj potez bio koristan za evropske potrošače, prenosi Rojters.

Operater Sjevernog toka 2 je saopštio u ponedjeljak da je prvi krak gasovoda napunjen sa oko 177 miliona kubnih metara tehničkog gasa, čime je postupak njegovog punjenja završen.

Taj pritisak je, kako je navedeno, dovoljan za otpočinjanje transporta gasa cjevovodom koji se proteže od Rusije preko Baltičkog mora do Njemačke.

Tanjug

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu