Connect with us

SPORT

Priznanje RS Srpske i RS Srbije

Objavljeno

 


Izvor:

Plekete za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta zaslužili su Rukometni savez Republike Srpske i Rukometni savez Srbije koje više nego uspješno vode Marinko Umičević, odnosno Milena Delić.

Plakete su im dodijeljenje na tradicionalnom Izboru najboljih sportista Republike Srpske koji je održan u Banskom dvoru u organizaciji dnevnih novina „Glas Srpske“. Umjesto Milene Delić priznanje je preuzeo Svetozar Stanković, generalni sekretar RS Srbije.

Osim njih palekete su dobili Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

„Želio bih da se zahvalim „Glasu Srpske“ na ovom značajnom priznanju. Takođe, ovim putem želio bih da direktoru Borisu Dmitrašinoviću, glavnom i odgovornom uredniku Borjani Radmanović-Petrović i uredniku sportske redakacije Dušanu Repij, kao i svim ostalim zaposlenim, na odlično organizovanom Izboru najboljih sportista“, istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Za najboljeg među najboljima izabran je fudbaler Borca Goran Zakarić, dok je član KKI „Vrbas“ Vlado Švraka dobio plaketu za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu. Među nagrađenima je i dirktor ŽRK Borac Darko Savić koji je dobio plaketu za doprinos u razvoju sporta.

PP

Reklama
Nastavite čitati

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu