Connect with us

TRŽIŠTA

Poskupjelo gorivo u Hrvatskoj

Objavljeno

 


Cijene motornih goriva u Hrvatskoj će biti povećane danas, a kako bi ublažila njihov rast Vlada će fiksirati maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjiti akcize na dizel i benzin, izjavio je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Plenković je rekao da vlada očekuje da će cijena dizela od danas biti 12,53 kune (1,65 evra), benzina 12,19 kuna (1,6 evra) po litri, a plavog dizela 8,04 kune (1,0 evro), prenosi Hina.

To, prema računici portala Index.hr, znači da je od ponoći pun rezervoar benzina skuplji za oko 40 kuna (5,3 evra), dizela za oko 60 kuna (7,9 evra), a autogasa za 25 kuna (3,3 evra).

Podsjetivši da je Vlada prije mjesec dana donijela uredbu kojom je fiksirala cijene motornih goriva, Plenković je naveo da bi u slučaju da se išlo s dalljim zamrzavanjem cijena, mnogi distributeri poslovali s gubitkom.

Na benzinskim pumpama širom Hrvatske su u ponedjeljak vladale ogromne gužve jer su vozači pohrlili da napune rezervoare prije ponoći, izvještavaju hrvatski mediji.

Agencije

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu