Connect with us

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 


Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja.
– Zadovoljstvo mi je što sam sa vama i znamo da institucije treba da stoje na rapsolaganju sportskim radnicima posebno onima koji su imali više poteškoća. Ta pomoć nikad nije onolika koliku bismo željeli da damo i kolika je potrebna, ali je bitno da smo izgradili odnos i da se razumijemo. Zahvalna sam što pronosite slavu Republike Srpske gdje god da odete. Zahvalna sam što se posvetili nečemu što je društveno korisno, što radite na reahabilitacij i na kraju što igrate za Republiku Srpsku. Moje pokroviteljstvo u vezi sa vašim događajima je kap u moru, ali ono što mogu istaći je da možete računati na to i da želimo i da povećamo pomoć – istakla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.


Marinko Umičević je naglasio kako je ponosna na sve šte je urađeno za minule dvije decenije.
– Prije svega želim da se zahvalim predsjednici Željki Cvijanović, mojim igračima što me trpe svih ovih 20 godina. Hvala i direktoru SC Borik Nenadu Taliću, portparolu Brankici Bavrlić, te Bojanu Gariću i drugima koji su učestvovali u pripremi ove izložbe. Sjećam se prve utakmice koju smo izgubili 6:4 od Maribora. Mi sada ne možemo da završimo utakmicu bez 70 koševa. Danas smo neprikosnoveni u BiH, a na pragu smo i titule u Bauerfeind ligi. Nije lako biti šampion u BiH u bilo kojem sportu posebno invalidnom. Mi smo multinacionalna ekipa, za nas od prvog dana igraju i Hrvati i Bošnjaci, mi smo Jugoslavija u malom – rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.


Nenad Talić, direktor SC Borik je naglasio da je urađena velika stvar po pitanju postavke posvećene KKI Vrbas.
– Zadovoljan sam što smo otvorili još jednu izložbu sporta. Čestitam gospodinu Marinku Umičeviću koji je imao viziju sa svojim ljudima na svemu što je učinio za sport, za dobro koje je učinio u svim aspektima. Hvala i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović na pomoći koju pruža svim klubovima i naravno Sportskom centru „Borik“ – izjavio je Nenad Talić.

PP

Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Šta se dešava sa organizmom ako svaki dan konzumirate med

Objavljeno

 

Stalno smo u potrazi za savršenim proizvodom koji bi bio magična pilula za naše tijelo, a da je istovremeno ukusan i prijatan. (više…)

Nastavite čitati

U trendu