Connect with us

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 


Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad.
„Izuzetno smo zahvalni jer je Elektroprivreda prepoznala naš rad, za taj novac ćemo kupiti neophodne rezerve dijelove za kolica. To nam je velika pomoć, a imamo i obećanje predsjednice Željke Cvijanović tako da se nadamo da ćemo u akciji „jedna donacija, jedna kolica“ uspjeti da kupimo bar dvoje kolica, što je nedovoljno ali smo zahvalni, rekao je predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević.
Prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da je ovo podrška u zajedničkoj želji za što boljim rezultatima, a povodom jubileja 20. godina postojanja, učesniku Evrolige 1, ali i apsolutno najboljoj ekipi u košarci u kolicima, u ovom dijelu Evrope. Banjalučki košarkaški klub višestruki je osvajač titula u svim takmičenjima u RS, BiH i regiji, pa i Evropi i nastavljamo kontinuitet podrške sportskim kolektivima“ dodao je Petrović.

PP

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Šta se dešava sa organizmom ako svaki dan konzumirate med

Objavljeno

 

Stalno smo u potrazi za savršenim proizvodom koji bi bio magična pilula za naše tijelo, a da je istovremeno ukusan i prijatan. (više…)

Nastavite čitati

U trendu