Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Pepsiko vraća u upotrebu kontroverzni zaslađivač aspartam

NJUJORK – Američki proizvođač bezalkoholnih napitaka Pepsiko (PepsiCo) vraća u upotrebu aspartam, veštački zaslađivač koji je prošle godine uklonio iz svog proizvoda „dajet pepsi“ u SAD, javlja agencija Rojters.

Objavljeno

 


 

„Novo piće zaslađeno aspartamom, pod nazivom ‘dajet pepsi klasik svitener blend’, naći će se na policama prodavnica u septembru“, saopštili su u Pepsiku.

Ovakav potez je, kako ocjenjuje Rojters, deo nastojanja Pepsika da oživi prodaju koja je već duže vrijeme u padu.

U aprilu prošle godine, kompanija je saopštila da više neće koristiti aspartam, pošto Amerikanci sve manje piju takozvane dijatalne verzije gaziranih pića.

Pepsiko je, takođe, saopštio da će rebrendirati „pepsi maks“ u „pepsi ziro šugar“ kako bi stavio do znanja da je to dijetalno piće.

Aspartam, koji je oko 200 puta slađi od običnog šećera, povezuje se sa nizom negativnih uticaja na zdravlje ljudi, a italijanski institut „Ramacini“ je nedavno objavio da su njegova istraživanja potvrdila da nije bezbjedan po zdravlje.

Reklama

 

Izvor: Tanjug

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu