Connect with us

PRAVO

Lažna nagradna igra u ime trgovačkog lanca Tropic kruži internetom

Objavljeno

 


Lažna stranica Tropicc

BANJA LUKA – Posljednjih nekoliko dana društvenom mrežom Facebook kruži lažna nagradna igra u ime trgovačkog lanca Tropic. Lažna Facebook stranica koja se predstavlja kao ovaj trgovački lanac, u svom nazivu ima nepravilnosti, a to je najčešće slovo „c“ (Tropicc).
„Ovo nije prvi put da se susrećemo sa lažnim profilima na društvenom mreži Facebook, koji u naše ime obmanjuju Facebook korisnike, obavještavajući ih da su srećni dobitnici poklon vaučera u iznosu od 200 KM. Evidentno je da mi nismo organizatori ove nagradne igre, jer ni u kojem slučaju ne bismo tražili lične podatke, niti fotografije lične karte, s obzirom na to da je ovo protivno svakom zakonu. U postupku smo prijave zloupotrebe imena našeg brenda nadležnim organima,“ navela je Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca Tropic.

Oficijelne Facebook stranice trgovačkog lanca Tropic su https://www.facebook.com/tropicisplatise/ i https://www.facebook.com/TropicBijeljina/ i to su jedine stranice na kojima se objavljuju informacije o nagradnim igrama koje organizuju. Sva važna i zvanična obavještenja se uz Facebook stranice objavljuju i na oficijelnoj internet stranici www.tropic.ba.

Iz trgovačkog lanca Tropic poručuju da se ograđuju od lažne nagradne igre i mole sve Facebook korisnike kojima u dolazno sanduče pristigne poruka obavještenja da su srećni dobitnici, da iste poruke odmah obrišu i ne dostavljaju lične podatke niti fotografije svojih ličnih dokumenata.

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu