Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Nikon Co­ol­pix B500

SVIJET – Kad Coolpix apa­rat pod­sje­ća na SLR ka­me­ru i ima zum o­bjek­tiv 40X, ja­sno vam je da do­bro le­ži u ru­ci.

Objavljeno

 


Te­ži­na je, bez ob­zi­ra na do­mi­nan­tnu ko­mo­ru op­ti­ke, do­bro ras­po­re­đe­na. Pre­dnja stra­na ka­me­re je bez su­vi­šnih de­ta­lja, sa so­li­dnim ru­ko­hva­tom, na či­jem se vrhu na­la­zi oki­dač sa zum kon­tro­la­ma na prste­nu oko nje­ga.

Na gor­njem pa­ne­lu se, osim ste­reo mi­kro­fo­na i blic ko­mo­re, na­la­zi toč­kić za izbor odgovarajućeg pro­gra­ma ra­da.
Za­dnjim pa­ne­lom do­mi­ni­ra po­kre­tni LCD mo­ni­tor i oče­ki­vani set kon­tro­la – star­to­va­nje vi­deo re­ži­ma, če­t­vo­ro­smer­ni toč­kić i če­ti­ri kon­cen­tri­čno ra­zmje­šte­na tas­te­ra.

Ne­ma ma­nu­el­nih mo­do­va, ali su oni pre­de­fi­ni­sa­ni do­bro o­smi­šlje­ni; za­klju­ču­je­mo da je kon­struk­tor­ska li­ni­ja-vo­di­lja si­gur­no bi­la je­dnos­tav­nost ko­ri­šće­nja.
Apa­rat ima mo­ćan zum o­bjek­tiv sa ED sta­klom (op­tič­ki 40X), dok di­gi­tal­ni zum du­pli­ra tu broj­ku (80X).

Ma­da ne pre­po­ru­ču­je­mo čes­tu upo­tre­bu di­gi­tal­nog zu­ma, uvje­ri­li smo se da Dynamic Fine Zoom obezbjeđuje so­li­dnu sa­ra­dnju so­ftve­ra i sis­te­ma za re­duk­ci­ju vi­bra­ci­ja.

U­gra­đen je Wi‑Fi sa NFC i Bluetooth (low energy BLE) ko­nek­ci­jom, pa se ko­ri­snik la­ko mo­že po­ve­za­ti sa mo­bil­nim ure­đa­ji­ma, a pre­ko njih i sa dru­štve­nim mre­ža­ma.

Po­tre­bno se sa­mo in­sta­li­ra­ti SnapBridge a­pli­ka­ci­ju i ta­ko omo­gu­ći­ti auto­mat­ski tran­sfer snim­lje­nog ma­te­ri­ja­la na pa­me­tni te­le­fon ili ta­blet. Mo­del B500 spa­da u kla­su prilično ma­lo­broj­nih ka­me­ra ko­je ko­ris­te AA ba­te­ri­je, ali je mo­gu­ć­nost la­ke na­bav­ke na­pa­ja­nja i o­dli­čan ka­pa­ci­tet (600 za al­kal­ne ba­te­ri­je) ono što se na­me­će kao pre­dnost.

Reklama
Nikon Coolpix B500
Senzor BSI-CMOS (6.17 x 4.55 mm), 16 MP, 4608 x 3456 piksela
Optika 23-900 mm (ekv.), 40X zum, Lens shift VR (foto), Lens shift i Electronic VR (video)
Video format 1920×1080 (60i, 30p), MPEG-4, H.264
Osetljivost (ISO) 125-1600, 3200 i 6400 u PSAM režimima
Zatvarač 25sec – 1/4000, električni i mehanički
Displej TFT LCD, 3” (921k), Tilting
Memorija (interna)  SD/SDHC/SDXC (20MB)
Preporučena cena 34.990 din.
Specijal (specifičnosti) Wi-Fi, NFC & Bluetooth
Kontakt www.refot.com

Izvor: PC press

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu