Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Nova CAPITALIA usluga – Transferne (‘sumnjive’) cijene i vaše poslovanj

SARAJEVO – Agencija CAPITALIA, prateći potrebe malog biznisa i nove zakonske izmjene, kreirala je novu uslugu čime još jednom opravdava epitet inovativnog lidera na tržištu finansijskih usluga. Transferne („sumnjive“) cijene i vaše poslovanje od sada su dio usluga koje CAPITALIA može ponuditi svojim klijentima. 

Objavljeno

 


Nova usluga u potpunosti je prilagođena potrebama svakog korisnika, koji sada ima mogućnost na vrijeme prepoznati svoje obaveze i uskladiti poslovanje sa zakonskom regulativom i trendovima.

Transfernom cijenom se smatraju cijene proizvoda i usluga u prometima koji se odvijaju između povezanih lica. Neki ih nazivaju „sumnjivim cijenama“ upravo iz razloga što ih definišu povezana lica, te su kao takve podložne određenim uticajima koji nemaju tržišnu pozadinu.

Da ne bude zabune, niti jedan zakonodavac ne ograničava pravo svojim obveznicima da formiraju cijene kakve žele, ali ih obavezuje da poresku osnovicu usklade za eventualne efekte nastale kao posljedica primjene netržišnih elemenata u međusobnom poslovanju, ukoliko su isti rezultat određene povezanosti, a ne stanja na tržištu.

Dokumentaciju o transfernim cijenama moraju posjedovaiti SVI porezni obveznici.

Svojim višegodišnjim iskustvom u oblasti poreskog savjetovanja, a naročito u oblasti transfernih cijena, rado ćemo Vam pomoći da:

Identifikujete transakcije sa povezanim licima
Izradite dokumentaciju o transfernim cijenama u skladu sa zakonskim propisima i OECD Smjernicama
Dokumentujete transakcije sa povezanim licima
Izvršite analizu tržišnosti transakcija sa povezanim licima
Unaprijed planirate uslove za transakcije sa povezanim licima
U slučaju da imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna naša pomoć i poreski savjet, slobodno nas kontaktirajte na [email protected] ili www.capitalia.ba,poručuju iz Agencije CAPITALIA.

Izvor: Akta.ba

Reklama

 

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu