Mask nagovijestio nižu cijenu za kupovinu Twittera

0

Američki preduzetnik i milijarder Elon Musk nagovijestio je da će možda tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera, ocijenivši da je moguće da na toj društvenoj ima najmanje četiri puta više lažnih naloga nego što kompanija tvrdi.

“Ne možete platiti istu cijenu za nešto što je mnogo gore nego što su tvrdili”, rekao je on u ponedjeljak uveče na konferenciji u Majamiju, prenosi Tanjug.

Mask, koji je u petak saopštio da je odložio ugovor o kupovini Twittera vrijedan 44 milijarde dolara dok ne dobije informacije o lažnim nalozima i neželjenoj pošti (spamovima), rekao je da sumnja da oni čine najmanje 20 odsto korisnika u odnosu na zvaničnu procjenu Twittera od 5 odsto, prenosi Rojters.

Na pitanje na konferenciji da li je izvodljiv ugovor o kupovini Twittera po drugačijoj cijeni, Mask je odgovorio: “Mislim da to nije isključeno. Što više pitanja postavljam, sve više raste moja zabrinutost“.

Dodao je da rukovodioci Twittera kažu kako imaju složenu metodologiju koju samo oni mogu da razumiju.

“Ne može to biti neka duboka misterija koja je, kao, kompleksnija od ljudske duše ili nečeg sličnog”, naveo je Mask.

Twitterove akcije su nastavile da tonu na trgovanju kasno popodne u ponedjeljak nakon Maskovih komentara. Akcije su pale za više od 8 procenata na 37,39 dolara, što je ispod nivoa na kojem su bile dan prije nego što je Mask otkrio početkom aprila da je kupio 9 posto udjela u toj kompaniji.

Njegove riječi su posijale sumnju da će nastaviti sa akvizicijom kompanije po dogovorenoj cijeni.

Glavni izvršni direktor Tvitera Parag Agraval je ranije u ponedeljak tvitovao da su interne procene o spamovima na tom društvenom mediju tokom posljednja četiri tromjesečja bile “ispod 5 odsto”, reagujući na višednevne Maskove izjave da kompanija rukuje lažnim nalozima.

Procjenu Twittera, koja je ostala ista od 2013. godine, nije moguće reprodukovati spolja budući da je za to potrebno koristiti i javne i privatne informacije da bi se utvrdilo da li je nalog neželjena pošta, napisao je šef Twittera.

Mask je na Agravalovu odbranu metodologije kompanije odgovorio emotikonom smorenog lica uz komentar:”Pa kako oglašivači znaju šta dobijaju za svoj novac? To je fundamentalno za finansijsko zdravlje Twittera“.

Biznisinfo