Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Bh. vina predstavljena na poznatom sajmu vina u Japanu

Četiri vrste vina iz BiH – Vranac i Hum Cabernet Sauvignon Manastira Tvrdoš iz Trebinja i Blatina i Žilavka iz podruma Nuić iz Ljubuškog, predstavljeni su i prodavani na 89. Svjetskom sajmu vina u Tokiju koji je održan od 6. do 12. aprila.

Objavljeno

 


 

Više od 900 vrsta vina iz svijeta su bili izloženi i prodavani u centru Daimaru, koji je u kategoriji Harrods centara u Londonu. 

Iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) navode da su japanski potrošači bili zadovoljni visokom kvalitetom bh. vina i da su uživali u degustaciji Vranca i Blatine. 

Predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama učestvovao je na navedenom sajmu na kojem je direktno predstavljao vina iz BiH japanskim potrošačima. 

Dodaju da je od januara 2014. BiH počela izvoziti vino u Japan, zahvaljujući u velikoj mjeri Nishihami koji je uložio velike napore da bi došlo do izvoza. 

Japanska firma M & P Corporation iz Tokija odlučila je da uvozi devet vrsta vina iz BiH (šest crnih i tri bijela vina) iz dvije vinarije: Vinograd Nuić i Vino Manastir Tvrdoš, saopćeno je iz Fipa-e.

Reklama

 

Izvor: Fena

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu