Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Honda povlači još 21 milion vozila zbog vazdušnih jastuka

TOKIO – Japanski proizvođač automobila Honda povlači još 21 milion vozila zbog problema sa vazdušnim jastucima kompanije Takata.

Objavljeno

 


 

„Pored 30 miliona vozila čije smo povlačenje već najavili, opozvaćemo još 21 milion vozila širom svijeta“, izjavio je danas portparol kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Kompanija je takođe saopštila da je njen neto profit u fiskalnoj godini završenoj u martu pao za trećinu, pošto je problem sa vazdušnim jastucima kompanije Takata uzrokovao povlačenje Hondinih vozila u svetu.

Neto profit Honde je u fiskalnoj godini, zaključno sa martom 2016, iznosio 344,5 milijardi jena (3,2 milijarde dolara), što je za 32,4 odsto niže u odnosu na dobit iz prethodne godine, navodi se u saopštenju kompanije.

Profit iz poslovanja je pao za 24,9 odsto, na 503,4 milijarde jena, dok je godišnja prodaja porasla 9,6 odsto, na 14,6 biliona jena.

Japanska Honda je najveći kupac Takatinih vazdušnih jastuka, navodi AFP, dodajući da Takata nastoji da reši problem koji je povezan sa 13 smrtnih slučajeva u svetu i koji je takođe prouzrokovao povlačcenje na desetine miliona vozila.

Reklama

Američki regulator za bezbjednost saobraćaja je naložio prošle nedelje Takati povlačenje između 35 i 40 miliona vazdušnih jastuka postavljenih u američkim automobilima radi njihove zamene.

 

Izvor: Tanjug

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu