Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Sa 600 KM počeo da proizvodi domaće pivo

Profesor engleskog jezika i književnosti i muzičar, banjalučanin Nikola Galić bavi se proizvodnjom domaćeg piva i to u kućnoj radinosti.

Objavljeno

 


Proizvodnju zanatskog piva započeo je prije godinu dana, te proizveo blizu 400 litara ovog napitka.

Iako mu je ovo hobi, u budućnosti, cilj mu je pokretanje male pivare jer kako kaže više se može zaraditi od piva nego profesorske diplome.

30 litara vode, slad, hmelj i pivski kvasac sve u velikom loncu i počinje proces proizvodnje domaćeg, tzv. craft piva. Nakon 40 dana čekanja može se degustirati.

Osnovna razlika domaćeg od industrijskog piva jeste u ukus, ali i u tome što ne sadrži nikakve aditive niti konzervanse, a rok trajanja mu je i do dvije godine.

U ovoj kuhinji nastaje svijetlo, tamno ali i aromatično pivo. Za pokretanje proizvodnje, Nikola je uložio 600 KM.

„Nije mi se još isplatilo, ali to mi je sada hobi, dijelim ga prijateljima i porodici jer svi volimo da pijemo dobro pivo“, rekao je Nikola Galić.

Reklama

Po zanimanju profesor engleskog jezika, radi u nevladinom sektoru i nada se kako da će jednog dana imati sopstvenu pivaru jer samo tako, kaže, zaradit će dovoljno za život.

„Gledajući iskustva drugih pivara u svijetu i regiji svi idu uzlaznom putanjom. Potražnja postoji, ljudi hoće da piju dobro pivo“, ispričao je Galić.

S obzirom da je pivo najjeftinije alkoholno piće, ne čudi da je potražnja velika.

A da broj konzumenata ne opada, Nikola je siguran da će, umjesto dosadašnjih 400 litara godišnje, proizvoditi mnogo više.

 

Izvor: N1

Reklama
Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu