Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Novi trend u svijetu kave – cappuccino u duginim bojama

Biti profesionalni „barista“ znači biti umjetnik koji stvara svoju umjetnost pomoć kafe,

Objavljeno

 


biti majstor espresso aparata; imati veliko znanje o samoj sirovini, odnoso kavi, uzgoju, obradi, pripremi, prženju i povijest kafe. Međutim, on mora znati i poslužiti gosta; znati šta njegovi gosti piju i kako ih zainteresovati za kafu. Barista mora neprestano eksperementisati, istraživati te permanentno raditi na svojom odnosu prema kafi – očito i razmišljati u (i o) boji. Ljudi u skoro u svakom pogledu života i stvarnja moraju pokazati svoju sklonost prema duginim bojama. Uz pomoć tehnologije, počeli su primjenjivati tu sklonost na hrani i novom kreacijom nazvaom „Rainbow Lattees“, odnosno kafa u duginim bojama. Prva takva kafa stvorena je u Las Vegasu pomoću ideje i spretnosti bariste Masona Salisburyja koji je odučio vješto dodati boje na pjenu kave. Prikazane kafe izgledaju fenomenalno, pretpostavljamo da su takve i okusom.

 

Izvor: Wall.hr

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu