Connect with us

BIZLIFE

Warren Buffet planira da zaradi na Appleu. Zaradite i vi!

Početkon prošle nedelje jedan od najuspešnijih investitora na svijetu i treći najbogatiji čovek, Warren Buffett, vlasnik Berkshire Hathaway-a, kupio je dionice Apple u vrijednosti od 1 milijarde dolara.

Objavljeno

 


Prema Financial Times-u, vrijednost dionica ove kompanije bi do kraja godine mogla da poraste dodatnih 30%. FXLider svim čitaocima Nezavisnih, daje besplatnih 50€ početnog kapitala za trgovanje cijenom dionica Applea na svjetskoj berzi. Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Buffet voli da ulaže u kompanije koji imaju trajnu konkurentsku prednost, talentovan menadžment i razumnu cijenu dionica, što Apple sve ispunjava. Ovaj potez momentalno se pozitivno odrazio na vrijednost dionica koje su nakon te objave porasle skoro 5%. Berkshire Hathaway je poznat po svojim dugoročnim ulaganjima i kako izgleda računa na uspijeh nove linije Apple-ovog TV i automobila u narednim godinama.

Novo tržište koje Apple planira da osvoji je Indija. Prošle nedelje objavljeni su planovi da već početkom 2017. godine bude otvoren centar u Bangalore-u, gradu u južnoj Indiji odakle su potekli mnogi startup-ovi i trehnološki stručnjaci, kako bi se podstakao razvoj aplikacija za iOS. Ulazak na indijsko tržište je veoma važan za Apple, naročito nakon usporavanja ekonomskog rasta Kine. Samo tokom prvog kvartala prodaja u Kini je pala za 26%. Tokom 2015. godine Apple-ov prihod u Indiji je prevazišao 1 milijardu dolara. Bez mnogo investicija tokom prvog kvartala ove godine, prihod je porastao 56% u odnosu na isti period prije godinu dana.

 FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Izvor : Nezavisne novine

Nastavite čitati

BIZLIFE

Nepalcu je BiH obećana zemlja, većinu zarade šalje porodici

Objavljeno

 

Od

Ashok Tamang se prije godinu i po dana oprostio od supruge, 14-ogodišnje kćeri i tek rođenog sina, kako bi došao raditi kao građevinac u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevo je stigao iz Nepala, države u podnožju najvišeg svjetskog planinskog masiva Himalaja.

Tamag je jedan od oko 5.000 stranih radnika u Bosni i Hercegovini, čiji broj se skoro udvostručio od 2020. godine, pokazuju podaci entitetskih zavoda za zapošljavanje- piše Buka.

Najviše ih je ove godine došlo iz Turske, Srbije, Bangladeša, Kuvajta i Hrvatske, pokazuju isti podaci.

Tamang kaže da je iz Katmandua, prijestolnice Nepala, došao da radi u sarajevskoj građevinskom poduzeću “Omega Group”, kako bi sebi i porodici osigurao bolji život.

On je, uz još jedanaest zemljaka iz Nepala, u BiH došao posredstvom nepalske agencije za posredovanje pri zapošljavanju. Trebalo mu je, kaže, više od tri mjeseca da prikupi sve potrebne dokumente, jer građanima Nepala nije lako dobiti vizu za evropske zemlje, piše Radio Slobodna Evropa.

Reklama

Dodaje kako je radio na gradilištima u Prijedoru i drugim gradovima, te da je zadovoljan uslovima rada i smještaja.

Uz platu od 1.800 maraka (oko 900 eura), Tamang ima plaćen smještaj i tri obroka dnevno. Stoga većinu zarade može poslati u Nepal, gdje mjesečne plate često iznose samo par stotina američkih dolara.

Nisam još išao kući. Planiramo u sljedećih šest mjeseci i nadam se da ću ih vidjeti što prije. Razgovaramo često putem interneta, jer mi jako nedostaju”, kaže Tamang, jedan od oko 80 građana Nepala zaposlenih u BiH.

Buka

Nastavite čitati

PRIVREDA

Konferencija “Forward” sutra u Banjaluci: Digitalne inovacije preduslov rasta

Objavljeno

 

Digitalne inovacije kao preduslov za privredni i društveni rast biće u fokusu ovogodišnje konferencije “Forward”, koja će sutra u Banjaluci okupiti eksperte iz Srpske i regiona s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi te njihove primjene u domaćim malim i srednjim preduzećima. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu