Najmoćniji nepisani zakoni

0

 

Zakon privlačenja je prvi od zakona – ako ga ne razumijete i niste u stanju da ga efikasno primjenjujete, tada se drugi zakon – veština promišljenog stvaranja, i treći – umeće dopuštanja, ne mogu primjenjivati.
Ako hoćete da razumijete i primjenjujete drugi, prvo morate razumjeti i djelotvorno primjenjivati prvi zakon. A morate da budete sposobni da razumijete i primjenjujete drugi zakon, ako hoćete da budete sposobni da razumijete i primjenjujete treći.

Prvi zakon, zakon privlačenja, glasi: Slično privlači slično.

Iako ovo možda zvuči kao prilično jednostavna tvrdnja, ona definiše najmoćniji zakon u svemiru – zakon koji utiče na sve, u svakom trenutku. Ne postoji ništa što nije pod uticajem ovog moćnog zakona.

Drugi zakon, vještina promišljenog stvaranja, glasi: Ono o čemu razmišljam i u što vjerujem ili očekujem – to jeste.

Ukratko, dobijate ono o čemu razmišljate, želeli vi to ili ne. Promišljena primjena razmišljanja zapravo je ono o čemu je riječ u vještini promišljenog stvaranja, jer ako ne razumijete ove zakone i ne primjenjujete ih promišljeno, sasvim je moguće da stvarate po automatizmu.

Treći zakon, umijeće dopuštanja glasi: Ja sam ono što jesam i spreman sam da dopustim drugima da budu ono što jesu.

Kad ste spremni da dopustite drugima da budu onakvi kakvi su, čak i onda kad oni vama ne dopuštaju to isto, tada može da se kaže da ste onaj koji dopušta, ali nije vjerovatno da ćete dosegnuti tu fazu sve dok prvo ne shvatite kako dobijate ono što dobijate.

Tek kad shvatite da drugi ne mogu da budu dio vašeg iskustva ukoliko ih putem svog razmišljanja ne pozovete u njega (ili putem pažnje koju im poklanjate), kao i da okolnosti ne mogu biti dio vašeg iskustva ukoliko ih putem svog razmišljanja ne pozovete u njega (ili putem opažanja tih okolnosti), tek tada bićete onaj koji dopušta, onakav kakav ste i željeli da budete onda kad ste došli u ovaj izraz života.

Razumevanje ova tri moćna univerzalna zakona i njihova promišljena primjena, dovešće vas do radosne slobode koja je rezultat činjenice da ste u stanju da stvarate vlastito životno iskustvo, baš onakvo kakvo želite.

I tako, razumijevanje moćnog Zakona privlačenja, udruženo s namjerom da promišljeno stvarate svoje životno iskustvo, dovešće na kraju do neuporedive slobode, one koja može da potekne samo iz potpunog razumijevanja i primjene umijeća dopuštanja.

OdlomakiIz knjige „Zakon Privlačenja“, autora Jerry and Esther Hicks