Kolone ka moru, totalna blokada i do 3 sata

0

 

I pored najava da bi radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Podgorica-Budva mogli biti završeni 1. juna, to se nije desilo.

Kako sada stvari stoje, do Budve će se bez zastoja moći doći tek 20. juna, kada će svi radovi biti okončani. 

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača rekao je Dnevnim novinama da se na dionici puta M-2 od Cetinja do Budve trenutno radi na tri dionice i biće završeno u periodu od 10. do 20 juna 2016. godine. 

„I pored uloženih napora od strane Direkcije za saobraćaj i izvođača radova, ovaj rok nije mogao biti ispoštovan. Činjenica je da se na kraju izvode radovi na projektima koji traže suvo vrijeme, a kao što je poznato maj mjesec je neuobičajeno bio kišovit sa najvećom količinom padavina u posljednjih nekoliko decenija”, istakao direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parač. 

“Takođe, na projektu spajanja dva bulevara Budve i Bečića do izvjesnog zakašnjenja je došlo i zbog kašnjenja javnih preduzeća Opštine Budva u realizaciji radova na poslovima oko lokalne infrastrukture (vodovod, javna rasvjeta, elektroinstalacije) pa je i to jedan od razloga što nije ispoštovan rok predviđen zaključkom Vlade“, objašnjava on. 

Prema riječima Parače, rad u tri smjene je uveden na gradilištu spajanja bulevara Budva-Bečići i izvođeni su radovi koji se tehnološki mogu noću izvoditi. 

„Na ostalim gradilištima nije se mogao organizovati rad noću“, zaključio je Parača.

 

Izvor: CDM.ME