Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Tehnike prodaje

SARAJEVO – Privredna komora Kantona Sarajevo organizuje seminar na temu  – TEHNIKE PRODAJE, 21.juni sa početkom u 09.00 sati u prostrijama Komore.

Objavljeno

 


 

Prodaja 21. vijeka se bitno razlikuje od onoga što smo u prethodnom vijeku podrazumijeva pod prodajom. Otkrijte šta je to novo?

Stavovi da se za prodaju treba roditi, ili pak kako je prodaja samo produžena ruka oglašavanja, su odavno prevaziđeni. Danas, u savremenom svijetu i visokokonkurentnim tržištima prodaja je postala najvažnija strateška poslovna funkcija kompanije, koja djeluje po svojim principima i zakonitostima. Istovremeno, osobe koje obavljaju prodajne zadatke su među najplaćenijima u kompanijama. Ova interaktivna radionica, slijedi savremenu poslovnu praksu te će Vam dati novi pogled na prodaju, postavljanje strategije prodaje te tehnike prodaje. Primjena usvojenih znanja je moguća kako u prodajnim zanimanjima tako i u vrlo širokom rasponu ostalih zanimanja, ali i ličnim situacijama.

Predavač: Doc. dr Selma Kadić-Maglajlić, pored predavanja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, predavala je i na univerzitetima u Austriji, Sloveniji i Norveškoj. Njen doktorat iz oblasti prodaje i prodajnog menadžmenta, nagrađen je za izvrsnost kako u naučnom tako i u praktičnom smislu. Njena uža naučna oblast specijalizacije je prodaja i prodajni menadžment iz čega objavljuje naučnoistraživačke radove u referentnim naučnim časopisima.

Sadržaj:

Izazovi savremenog biznisa: Kako nam marketing može pomoći?
 Potrebe ostaju iste, ali se želje mijenjaju.

Reklama

Njegovo veličanstvo klijent/korisnik/kupac/potrošač
 Prilagodba prodajnog procesa različitim klijentima.

Komunikacija je ključ dugoročnog odnosa sa klijentima.
 Komunikacija i prodajna prezentacija.

Prodajne tehnike i učinkovito otklanjanje prigovora
 Orijentacija na prodaju. Orijentacija na potrošača. Adaptivna prodaja.

 Zaključivanje prodaje.

Radionica i pitanja
Kotizacija: 160,00 KM, po polazniku za firme članove Komore, 189,00 KM za firme nečlanove Komore.

Ukoliko prijavu pošaljete do 13. juna, odobravamo popust od 10 %. Svaki treći polaznik iz iste firme je gratis. U cijenu je uključen PDV. Kotizacija se uplaćuje na žiro račun komore: Raiffeisenbank bank BiH 1610000004560078. U kotizaciju su uključena predavanja, pisani materijal i potvrda o učešću na radionici, sendvič i osvježenje. Detaljnije informacije o seminaru možete dobiti na tel. 250-117, 250-116, ili putem email-a:[email protected] ili [email protected]. Prijavu za učešće na radionici možete poslati na gore navedene mail-adrese ili na fax. broj 033/226-717.

Reklama

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu