Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Upravljanje ključnim menadžment pokazateljima

Naziv seminara: Upravljanje ključnim menadžment pokazateljima. Cilj seminara je razumijevanje i primjena ključnih upravljačkih pokazatelja da bi se olakšao put kroz šumu Informacija i pomoglo preduzetnicima i rukovodiocima različitih nivoa da samostalno urade „krvnu sliku“ svog preduzeća i na osnovu toga usvoje jasnu upravljačku logiku.

Objavljeno

 


Učesnicima seminara daje se mogućnost da kroz set finansijskih i nefinansijskih pokazatelja razviju sistemski pristup za racionalno i argumentovano donošenje poslovnih odluka.
Kome je namijenjen: Seminar je namijenjen svima onima koji donose poslovne odluke ili učestvuju u odlučivanju, bilo da se radi o preduzetnicima ili menadžerima malih, srednjih i velikih preduzeća. Seminar takođe pomaže analitičarima i investitorima da na bazi raspoloživih finansijskih izvještaja lakše i kvalitetnije rade procjene i analize uspješno-
sti poslovanja domaćih preduzeća.
Program seminara: Analiza i tumačenje osnovnih finansijskih izvještaja. Koji su to ključni upravljački pokazatelji na nivou preduzeća i šta nam oni govore?
Kako izgleda „krvna slika“ vašeg preduzeća a kako konkurencije? Komparativne, sektorske i „benchmark“ analize preduzeća koja posluju u BiH
Modeliranje i priprema analitičkih podloga za donošenje poslovnih odluka.
Rad na konkretnim primjerima i stvarnim situacijama 

Partner u obuci: GEA, Centar za istraživanja i studije, Banja Luka
Predavač: Marko Martić je međunarodno sertifikovani trener i konsultant sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju savjetodavnih usluga malim i srednjim preduzećima. Radio je sa više od 80 različitih kompanija u Bosni i Hercegovini, trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora Centra za istraživanja i studije GEA iz Banjaluke.
Materijal: Obezbijeđen je materijal u elektronskoj formi
Dužina trajanja: Dva (2) dana
Mjesto održavanja: Područna privredna komora Banja Luka
Vrijeme održavanja: Jun, 2016.god.
Sertifikati: Učesnici dobijaju potvrdu da su odslušali seminar.

Izvor: Privredna komora

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu