Connect with us

LIČNE FINANSIJE

Zaradite na facebook-u

SVIJET – Tokom prošle godine Facebook je na svojim korisnicima zaradio nevjerovatnih 1.56 milijardi dolara dok je cijena njegovih dionica porasla čak 36%. Prema Financial Times-u, do kraja ove godine cijena dionica Facebooka bi mogla da poraste još dodatnih 20%.

Objavljeno

 


Iskoristite priliku da uzmete besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni dionica Facebooka. Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje. Prošla godina je bila veoma impresivna za Facebook. Cijena dionica je ostvarila rast od čak 36%, a sama kompanija je postala 8. na svijetu po veličini tržišne kapitalizacije.

Trenutna vrijednost Facebook-a je oko 323 milijarde dolara. Cijena dionica Facebooka nadmašila je rastom gigante kao što su General Electrics, Johnson & Johnson i AT&T. Danas Facebook predstavlja ozbiljnu konkurenciju i TV industriji sa svojom „video streaming“ uslugom kao i Youtube-u sa „video hub“ i video pretraživačem. Prošle godine pregled Facebook-ovih videa se duplirao sa 4 milijarde tokom aprila na 8 milijardi tokom novembra. Ogroman rast dnevnih pregleda otvorio je širom vrata dodatnoj zaradi od oglasnih kampanja.

Pored toga, na F8 „developer“ konferenciji, Mark Zuckerberg je predstavio strategiju kompanije za narednih 10 godina. Osnovna ideja je intenzivnije zbližavanje ljudi putem posebnih naočala čime će biti omogućena interakcija sa svim ostalim korisnicima kao da su u istoj prostoriji bez obzira u kom dijelu

Izvor: Nezavisne novine

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Od

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Kako da izbjegnete postpandemijsko trošenje i uštedite

Objavljeno

 

Od

Pandemija koronavirusa finansijski je oštetila brojne porodice, ali je i neke osobe naučila da budu štedljive. (više…)

Nastavite čitati

U trendu