Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Srpska „Ikea“ će biti najjeftinija

BEOGRAD – Švedska kompanija najavljuje cijene prilagođene standardu naših građana i mnogo bolju zaštitu prava potrošača.

Objavljeno

 


vladislav lalic ikea srbija

vladislav lalic ikea srbija

 

Niže cijene proizvoda u odnosu na druge zemlje i zaštita potrošača znatno veća od zakonskih minimuma u Srbiji glavni su aduti kojima robna kuća „Ikea“ najavljuje otvaranje svojih vrata prvim kupcima u Srbiji tokom predstojećeg ljeta.

– „Ikeini“ proizvodi u robnoj kući u Bubanj Potoku biće prilagođeni kupovnoj moći na našem tržištu, jer nam je cilj da proizvodi budu pristupačni što većem broju građana – kaže za „Novosti“ Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije „Ikea“ za jugoistočnu Evropu.

Lalić tvrdi da će dolazak ove kompanije na naše tržšte znatno uticati na podizanje kvaliteta zaštite potrošača. Asortiman proizvoda, tvrdi Lalić, biće kao i u bilo kojoj drugoj.

„Uz isti asortiman, kupci u Srbiji imaće obezbijeđeno jednako iskustvo kupovine, kao što je to u Londonu, Tokiju, Njujorku… Time će njihova prava biti veća, a kompanija će potrošače otvoreno informisati o njihovim pravima i preko interneta i preko kataloga“ – navodi naš sagovornik. „Svi proizvodi koji se nalaze u našoj radnji biće odmah dostupni kupcu. Čim proizvod kupite, pa makar i onaj najkabastiji, odmah možete da ga nosite. Takođe, svi kupci će imati pravo na povraćaj artikla u roku od 90 dana. Uslov je, naravno, da ga vrate neoštećenog. Proizvod će moći da se vrati i bez razloga, čak i ako kupac samo promijeni mišljenje.

Reklama

Domaći propisi potrošača štite u periodu od dvije godine od momenta kupovine. To je zakonski minimum u okviru kojeg potrošač može da prijavi reklamaciju zbog neispravnog proizvoda ili onoga koji ne odgovara opisu iz deklaracije. U „Ikei“ najavljuju da će on biti znatno duži.

„Naši proizvodi imaju garantne rokove od dvije do 25 godina“ – ističe Lalić. „Nakon isteka zakonom definisanih dvije godine, kao potrošač imaćete pravo da bez fiskalnog računa tu robu vratite. Kuhinje, na primjer, imaće upravo 25 godina garancije što će biti potpuno revolucionarno za srpsko tržište. Robna kuća „Ikea“, takođe, ima veliku biblioteku rezervnih dijelova za svoje proizvode. Tako da će kupci naših proizvoda, u slučaju potrebe, u znatnom broju slučajeva te dijelove moći da dobiju besplatno.

SVE NA VRIJEME

„Dvije nedelje smo ispred roka, radovi idu dobrom dinamikom. Objekat je već sada zatvoren sa skoro četiri strane, a krov je u posljednjoj fazi završetka“ – navodi Vladislav Lalić. „Radi se i infrastruktura, izmiješta se naplatna rampa, isto važi i za krak regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac. Robna kuća će, sasvim sigurno, prve kupce ugostiti tokom ljeta.

 

Izvor: Večernje novosti

Reklama
Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu