Connect with us

LIČNE FINANSIJE

Plata direktora od 8.000 maraka

BANJALUKA –  Direktor banjalučke Toplane ima veću platu od predsjednika Republike Srpske. Mićo Milovanović ima primanja od gotovo 8. 000 maraka! Tako barem piše na platnoj listi.

Objavljeno

 


toplanaDirektor Toplane ima ugovoreni iznos plate od 4.200 maraka i dodatak po ugovoru od 1.620 maraka. Kada se na to doda minuli rad, topli obrok, regres, zimnica, ogrev, prevoz. Finalni zbir iznosi 7.951 marku.

Mićo Milovanović tvrdi da je njegov matični broj koji se nalazi na platnoj listi tačan, ali da prikazani iznos plate nije tačan.

Da li je blizu ili nije, ne zna ni gradonačelnik Banjaluke. Do Igora Radojičića su došle informacije da se možda radilo o jednomjesečnoj naknadi.

Kojoj, zašto i zbog čega – ne zna. Zna samo da je spriječio izbor Milovanovića u još jedan direktorski mandata, ali ga je ostavio na mjestu vršioca dužnosti.

Ogromni problemi su teški 85 miliona maraka. Zvanični podaci kažu da je sa tolikim minusom Toplana završila prošlu godinu.

Dobro upućeni u stanje u Toplani tvrde da su njene obaveze prema dobavljačima daleko veće od prikazanih, pa je i dug u tom slučaju daleko veći.

Reklama

Sudeći prema platnoj listi bilo da se radi o plati ili naknadi jasno je da toliku platu nema ni predsjendik Srpske.

Milorad Dodik sa svim dodacima ima oko 5.000 maraka. Bilo jedno ili drugo za većinu radnika u Srpskoj je nedostižno.

 

Izvor: BN

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Od

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Kako da izbjegnete postpandemijsko trošenje i uštedite

Objavljeno

 

Od

Pandemija koronavirusa finansijski je oštetila brojne porodice, ali je i neke osobe naučila da budu štedljive. (više…)

Nastavite čitati

U trendu