Connect with us

SPORT

Početak Evro lige u Boriku: KKI Vrbas – Turk Cell 11:15

Objavljeno

 


Sve je spremno za početak Evro lige koja se održava danas i sutra u sportskoj dvorani Borik. Svečano otvaranje biće održano u SD „Borik“ sa početkom u 10.00h, a
Prvi susret igraju KKI „Vrbas“ i Turk Cell, i to od 11.15 časova.

Zoran Moka Slavnić, slavni košarkaš bivše Jugoslavije i Crvene zvezde, inače promoter KKI Vrbas, domaćin je kvalifikacionog turnira Evrolige. 

„Nažalost, jedan od naših igrača Vlado Švraka neće igrati jer još nije ocjenjen, potrebno je izvršiti ekspertizu njegovih nalaza, te dobiti ocjenu invalidnosti. Takođe, ni Biljana Nedić neće igrati jer joj prijeti opasnost da dobije jedan bod više što je neprihvatljivo, pa bi umjesto dosadašnjih 1,5 bod imala 2,5 boda. Komisija ocjenjuje po dijagnozi, a ne po polu, tako da je to veliki pritisak na Vrbas od strane IWBF-a.“ – navodi se u saopštenju KKI Vrbas.

Mi ćemo nastojati da dostojanstveno prezentujemo Banjaluku, RS I BiH.

Danas se u tri evropska grada igraju kvalifikacije za Euro ligu, a Banja Luka ušla na evropsku mapu košarke zahvaljujući KKI Vrbas.

„Zahvaljujemo se predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku pod čijim pokroviteljstvom je ova manifestacija, te gradonačelniku Banja Luke gospodinu Igoru Radojičiću, i kolektivu sportske dvorane Borik, kao i svima koji su nam pomogli u organizaciju“ – navodi se u saopštenju.

Reklama

Pozivaju se svi zainteresovani da dođu danas i sutra u sportsku dvoranu Borik i podrže KKI Vrbas.

 

Privrednik.ba

Nastavite čitati

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu