Connect with us

SPORT

KKI Vrbas u finalu

Objavljeno

 


Za organizaciju Euro lige koja se održala proteklog vikenda u Banjoj Luci, KKI Vrbas dobio je sve pohvale od supervizora Aharona Markovitza, kao i od generalnog sekretara IWBF-a Petra Tuceka, te svih delegata i učesnika.

KKI Vrbas je ostvario veliki uspjeh koji ih je plasirao u finale, te bi sljedeći korak bi bio odlazak na finale final-foura u Španiju (Badahos).  S obzirom da je mjesto održavanja udaljeno 2700 km od Banja Luke, klub se sada suočava sa problemom finansiranja prevoza igrača.

„Ovo je veliki uspjeh koji smo ostvarili i šteta bi bilo takvu priliku ne iskoristiti. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje. Pokušaćemo otvoriti i humanitrani broj preko m:tela, a računamo i na pomoć predsjednika Republike Srpske gospodina Milorada Dodika, te Vlade i gradonačelnika. Organizovaćemo i donatorsko veče. Momci su zaslužili otići u Španiju. Ako ne odemo tamo, izbaciće nas iz svih takmičenja i kazniti sa 15 000 eura, a to bi značilo gašenje kluba.“ – navodi se u saoštenju KKI vrbas.

Veliku podršku i motiv igračima tokom cijele manifestacije pružio je Zoran Moka Slavnić, koji se u protekla tri dana nesebično trudio da bude uz igrače, prenese znanje i motiviše ih. KKI Vrbas ovom prilikom ističu svoju zahvalnost ovom slavnom košarkašu.

Pored toga, KKI Vrbas je iskazao svoju zahvalnost predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku na pruženoj pomoći i na iskazanim čestitkama, kao i predsjednici Vlade gospođi Željki Cvijanović, te gradonačelniku gospodinu Igoru Radojičiću.

Takođe, KKI Vrbas zahvalio se i medijima, novinarima, portalima koji su nam do sada dali najveću medijsku pažnju i prostor, naročito medijskim kućama Simić i Elta televiziji koje su ispratile cijeli događaj obezbijedivši direktan prenos utakmica, te prenos putem live streama sa preko 100 000 praćenja. Na ovaj način se ova manifestacija mogla pratiti i u inostranstvu.

Reklama

„Kolege iz Francuske, Poljske, Turske i Austrije su nam pokazivali natpise o turniru u njihovim medijima, te je i kod njih ova manifestacija bila uspješno ispraćena“ – navode.

„Dobili smo veliko priznanje od Francuza, Poljaka i Turaka, koji su nas pozvali u svoje zemlje da budemo njihovi gosti, ali nažalost, spremni su da nam vrbuju igrače, i ponude koje su im dali su astronomske za naše prilike“ – navodi se u saopštenju.

Sutra u 11 časova će se održati konferencija za štampu u JU sportskoj dvorani Borik u VIP salonu.

 

Privrednik.ba

Reklama
Nastavite čitati

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu