Connect with us

SPORT

KKI Vrbas peti put uzastopno šampion NLB lige

Objavljeno

 


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 10.04.2018.

Košarkaški klub invalida Vrbas je osvojio NLB ligu peti put zaredom. Pobjedili su italijansku ekipu Castelvecchio rezultatom 67:46.

„Utakmica je bila teška, a Vrbas je ušao po principu lako ćemo, osokoljen pobjedama u Euro Ligi. Ekipa Castelvecchia se pojačala kako bi prekinula dominaciju Vrbasa, ali im mi to nismo dozvolili“, izjavio je Marinko Umičević, predsjednik kluba.

KKI Vrbas je imao sreće, te je naš košarkaš Elvir Modronja dobio sportska kolica.

Slijedeća faza je finale kupa BiH koje će se održati 14.04.2018. u Zenici. Igraju protiv ekipe Zmaj iz Gradačca, koji je za ovu priliku od opštine dobio donaciju nove opreme u vidu pet novih kolica nadajući se pobjedi.

„KK Vrbas nije godinu i po dana izgubio ni jednu utakmicu, a odigrali smo 34, te se nadamo da taj niz nećemo prekinuti“, navodi Umičević.

Reklama

Poslije ove utakmice za KKI Vrbas slijede završne pripreme za Španiju i put u Badahos, gdje će imati priliku dostojanstveno prezentovati Banja Luku i Republiku Srpsku.

Sredstva za put još uvijek nisu obezbijedili u potpunosti, te se nadaju da nećeme doći u situaciju da ne otputuju.

„Apelujemo na ljude dobre volje da nam pomognu svojim prilozima, jer je ekipa Vrbasa to zaslužila“ – navodi Umičević, te dodaje: „Prvi nam je čestitao na osvojenoj tituli predsjednik RS gospodin Milorad Dodik, i naš veliki prijatelj Zoran Moka Slavnić koji je rekao da je spreman da proda jednu od svojih medalja ukoliko se nađemo u situaciji da nemamo dovoljno sredstava, na tome smo mu zahvalni.

Ono što čovjeka čini milim, to je njegova dobrota.

Žiro račun: 555-007-00225927-21 Nova banka a.d. Banja Luka

Reklama

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu