Connect with us

SPORT

KKI Vrbas Banjaluka pobjednik Kupa BiH

Objavljeno

 


Košarkaški klub invalida „Vrbas“ ponovo je osvojio titulu kupa BiH u Zenici, gdje je u finalu pobjedio ekipu Zmaj iz Gradačca sa rezultatom 77:68. Utakmica je bila izuzetno teška, na rubu incidenta pa i tuče.„Nažalost, sudije su upropastile finale kupa nepoznavanjem elementarnih pravila košarke u kolicima. Isključili su tri igrača Vrbasa, te smo došli do zaključka da Vrbas nije napravio više grešaka sve zajedno do sada koliko na toj utakmici. Jednostavno, htjeli su da nam otmu titulu, ali im nismo to dozvolili“ – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik kluba, te dodaje da su nakon utakmice, zajedno sa igračima Zmaja, odbili odlazak na svečanu večeru koju je organizovao gradonačelnik Zenice.

„Jedna kolica su nam u finalnoj utakmici u Zenici pukla, a pri tome su nam i tri točka iskrivljena, te ih možemo samo baciti. To nam je šteta preko 15 000 KM, ali se nadamo da ćemo otići spremni u Španiju. Nažalost, moraćemo posuditi od drugih klubova par točkova i jedna kolica“ – izjavio je Umičević, te navodi pozitivan primjer opštine Gradačac koja je svojim igračima kupila pet novih kolica.

Već iduće subote Vrbas očekuje prvenstvena utakmica prvog kola proljetnog dijela protiv ekipe iz Sanskog Mosta, te pozivaju navijače da u subotu 21.04.2018. godine u 13 časova dođu u dvoranu Obilićevo kako bi dali podršku, te ujedno ih ispratili u Španiju na finale Euro-lige.

„Na apel za pomoć KKI Vrbas se odazvao predsjednik Skupštine grada Banja Luka, gospodin Zoran Talić svojom privatnom donacijom od 500 KM na čemu smo mu veoma zahvalni. Posebnu zahvalnost dugujemo i gospodinu Borku Đuriću, direktoru GP Krajina koji nam je uplatio 3000 KM za održavanje Euro lige u Banjoj Luci, te nam je uplatio i 3000 KM za put u Španiju, grad Badahos. Time je pokazao svoju veličinu, te da je društveno odgovoran čovjek, veliko mu hvala“ – izjavio je Umičević.

 

Reklama

Privrednik.ba

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu