Connect with us

PUTOVANJA

Turska napušta “All inclusive” turizam

Objavljeno

 


Turistički sektor u Turskoj razmatra da odustane od sistema All Inclusive, piše Hurriyet, pozivajući se na Konfederaciju trgovaca i zanatlija.

Prema podacima industrije, sistem je već iscrpljen uprkos činjenici da je broj turista premašio nivo 2014. godine, dok se prihodi ne povećavaju, nego čak i smanjuju.

Turski ministar turizma i kulture Mehmed Ersoy takođe smatra da se nešto mora promijeniti i da zemlja treba da teži rastu novca koji turisti ostavljaju.

Trenutno, prema riječima hotelijera, prosječan prihod po sobi iznosi 76 eura dnevno.

Očekuje se da će Tursku u 2018. godini posjetiti 36 miliona turista, što predstavlja generiranje oko 30 milijardi dolara prihoda, odnosno 4% BDP-a.

Najviše turista došlo je iz Rusije – 4,5 miliona u prošloj godini, slijede Njemci sa 3,5 miliona, te Bugari kojih je bilo 1,85 miliona.

Reklama

 

Izvor: Indikator.ba

BIZLIFE

Deset najboljih naslova o putovanjima po izboru Forbsa

Objavljeno

 

Od

Neko je jednom rekao kako se uspjeh velikih putopisa ne može mjeriti nagradama, već „pređenim“ miljama ili kilometrima. To se ne odnosi na milje koje su autori putopisa opisali, već na sve te kilometre koje čitalac u svojoj glavi „pređe“ tokom čitanja knjiga. Na sve te kilometre koji su pokrenuli maštu, inspirisali čitaoca da pješači, vozi i leti. (više…)

Nastavite čitati

TURIZAM

Gdje i kako možemo putovati?

Objavljeno

 

Od

Zbog sve većeg broja zaraženih, većina zemalja stavila je rampu za BH državljane. Putovati samo sa pasošem bez ikakvih ograničenja možemo u svega tri države. Srbiju, Albaniju i Tursku. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Od

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

U trendu