Connect with us

TRŽIŠTA

Više od 800.000 noćenja u Srpskoj za prvih devet mjeseci

Objavljeno

 

U Republici Srpskoj u prvih devet mjeseci boravilo je oko 800.000 turista, što nas stavlja u rang 2019. godine, prije pandemije, rekao je Marko Radić, rukovodilac sektora za promociju u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

„Do kraja godine očekujemo još najmanje 200.000 noćenja. Ova godina bi trebala biti sa milionskim noćenjima. Sve više stranaca je među turistima, Nijemaca, Austrijanaca, Italijana, Turaka. Svi su oduševljeni našim banjama, Republika Srpska ima ogroman turistički potencijal“, dodao je Radić za RTRS.

U ponedjeljak se završava korišćenje turističkih vaučera, koji su se i u ovom kvartalu pokazali kao dobar pogodak iskorišćeno je oko 19.000 vaučera.

„Najviše u banjama, više od pola, od kojih je dominantna bila Banja Vrućića u Tesliću“, istakao je Radić.

Među onima koji imaju sve više turista jeste i Banjaluka.

„Banjaluka bilježi odlične rezultate, preko 100.000 noćenja za devet mjeseci, i treba napomenuti da tu nisu uračunati privatni smještaji, stan na dan. Vožnja dajakom na Vrbasu, blizina aerodroma, povezanost sa 15 gradova širom Evrope, prirodne ljepote, sve su to prednosti koje nudi Banjaluka“, naglasio je Radić.

On se osvrnuo i na Otvoreni Balkan, koji bi trebao staviti u fokus upravo turizam.

„Otvoreni Balkan u fokus je stavio turizam, i žao nam je što BiH od početka nije dio tog projekta, kako bi mogli imati mnogobrojne benifite. Nažalost, politika nas je ponovo zaustavila, i stavlja nas u jednu vrstu izolacije, u odnosu na ostale zemlje“, zaključio je Radić.

Nezavisne novine

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu

© 2023 Privrednik. Sva prava zadržana. Developed by adsoft.