Connect with us

TRŽIŠTA

Priština: Ovih 10 stranih kompanija neće plaćati takse od 100 posto

Objavljeno

 


Carina

Deset stranih kompanija sa sjedištem u Srbiji koje robu plasiraju na Kosovo neće plaćati 100 odsto više takse koje je Priština uvela za svu robu iz centralne Srbije.

Za ove kompanije Priština je donijela aneks prethodne odluke, kako bi proizvodi ovih preduzeća mogli da se plasiraju na Kosovo.

U pitanju su proizvodi kompanija „Coca-Cola HBC“, „Tuborg“, „Dukat“, „Rauh“, „Henkel“, „Meggle“, „Gorenje“, Fabrika za proizvodnju gaziranih i negaziranih sokova „Fluidi“ iz Preševa, kompanije za zaštitu podataka „Gemalto“, kao i keks jafa u vlasništvu „Kappa Star grupe“.

Vlada Kosova juče je donijela odluku o uvođenju carina od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije, „da bi zaštitila vitalne interese“, nakon što su u utorak BiH i Srbija glasale protiv prijema Prištine u Interpol.

 

Izvor: Tanjug

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu