Connect with us

TRŽIŠTA

Porasla cijena nafte na svjetskom tržištu

Objavljeno

 


Eksploatacija nafte

LONDON – Cijene nafte na međunarodnim tržištima u srijedu su porasle iznad 61 dolara, nakon pada američkih zaliha, smanjenog izvoza iz Libije kao i dogovora vodećih proizvođača o smanjenju proizvodnje nafte.

Na londonskom tržištu je cijena barela porasla za 1,08 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i sada iznosi 61,28 dolara. U skoro identičnom iznosu je porasla cijena i na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po cijeni od 52,67 dolara.

Američki naftni institut (API) u utorak je saopštio da su zalihe nafte u SAD-u prošle sedmice pale za 10,2 miliona barela.

„Tržište nafte jutros je ponovo krenulo uzlaznom putanjom nakon poticajnog izvještaja API-ja“, kazao je Stefan Brenok iz kompanije PVM.

 

Reklama

Izvor: Anadolija

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu