Connect with us

PRAVO

U planu donošenje novog Zakona o podsticajima za poljoprivredu RS

Objavljeno

 


Poljoprivreda

Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, sazvao je juče stručni kolegij na kome je razmatrano aktuelno stanje u resorima poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i veterine, kao i resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata i Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Razmatran je i plan rada svakog od resora u Ministarstvu za 2019. godinu, te plan donošenja zakonskih i podzakonskih akata koje će donijeti Ministarstvo u idućoj godini, saopšteno je iz Ministarstva.

S tim u vezi, jedan od značajnijih zakonskih akata na kojima će Ministarstvo raditi u idućoj godini je i novi Zakon o podsticajima, s obzirom da je ocijenjeno da su se stekli uslovi za zamjenu postojećeg zakona.

Posebno je razmatrano stanje u šumarstvu, a na kolegijumu je zaključeno da se ovaj sektor mora unaprijediti, te da će jedna od prvih aktivnosti biti izrada informacionog sistema u šumarstvu, koji treba da obezbijedi kvalitetnije podatke, praćenje i kontrolu u svim segmentima poslovanja Javnog preduzeća šumarstva „Šume Srpske“.

 

Reklama

Izvor: Akta.ba

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu