Connect with us

TRŽIŠTA

Čelnik makedonske komore: CEFTA je najveći promašaj, a netarifne barijere najgori sram za nas

Objavljeno

 


CEFTA

CEFTA – dogovor je najveći regionalni promašaj, a netarifne barijere najgori sram za nas.

Ovo je učestvujući u panelu „Zapadni Balkan – regionalna ekonomska oblast“, koji se održava u okviru Kopaonik biznis foruma, rekao Branko Azeski, prvi čovjek makedonske privredne komore.

– Ne smijemo dopustiti političkim sporovima da utiču na biznis na Zapadnom Balkanu. Regionalna ekonomska saradnja je neophodna kako bi kompanije na Zapadnom Balkanu bile konkurentne na tržištu i približile se Evropskoj uniji. Biznis je ključ za rješavanje problema na Balkanu, istakao je Azeski.

Kopaonik biznis forum, koji se održava od 3. do 6. marta 2019. godine, epicentar je ekonomskih susreta na Balkanu.

Na jednom mjestu, više od 1.500 sudionika, uključujući istaknute profesore, državne predstavnike, članove diplomatskog kora, predstavnike komora, domaće i strane investitore, te predstavnike međunarodnih finansijskih organizacija, raspravlja o najznačajnijim ekonomskim pitanjima u regionu.

Reklama

 

Izvor: Indikator.ba

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu