Connect with us

TRŽIŠTA

Miškovićevo sarajevsko preduzeće bez poslovnih prihoda

Objavljeno

 


Miskovic

Preduzeće Standard Nekretnine d.d. Sarajevo, koje je nastalo podjelom nekadašnjeg Standarda d.d. Sarajevo na dva društva, a koje je u vlasništvu preduzeća Delta Real Estate d.o.o. Beograd Miroslava Miškovića godinama ne ostvaruje poslovne prihode.

Preduzeće, koje je registrovano za gradnju stambenih i nestambenih objekata, iskazalo je u 2018. godini neto gubitak 127 hiljada KM, nakon minusa od 110 hiljada KM godinu ranije.

I u prethodnim godinama društvo je iskazivalo sličan gubitak, pa je prema revizorskom izvještaju zaključno sa 2017. godinom imalo akumulirani gubitak od 677 hiljada KM.

Društvo ima nekretnine (zemljište i oprema) na atraktivnoj lokaciji na Stupu čija je ukupna neto vrijednost 2,9 miliona KM, od čega se aspolutna većina odnosi na zemljište.

Kako se navodi u revizorskom izvještaju za 2017. godinu, društvo je 2011. godine građevinske objekte i pripadajuće zemljište dalo u zakup društvu Standard Furniture Factory d.d. Sarajevo, te se te nekretnine klasikuju kao investicijske a vrijedne su 7 miliona KM.

Reklama

Društvo Standard Nekretnine ima jednog zaposlenika, a zbog kratkoročnih pozajmica matičnog društva iz Beograda imalo je obaveze plaćanja po kamatama.

Delta Real Estate d.o.o. Beograd vlasnik je 88,94 % društva Standard Nekretnine.

Druga firma koja je nastala podjelom Standarda, Standard Furniture Factory, preselila je sa Stupa u Ilijaš.

 

Izvor: Indikator.ba

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu